Onze oogstKom je proeven?

We leveren verse groenten aan iedereen; in wekelijkse oogsttassen, via zelfoogst momenten, aan lokale restaurants en aan de voedselbank. 
We vinden namelijk dat iedereen de beschikking moet hebben over goed en vers eten.

Deelnemer worden van onze CSA community

Sorry. Op dit moment is het maximale aantal leden dat de tuin aankan bereikt.

We hanteren een wachtlijst. Meld je aan voor de wachtlijst door het inschrijfformulier in te vullen en je wordt op de hoogte gebracht als er een plek vrij komt. Je kunt dan beslissen of je komt kijken en lid wordt. 

 1. Wat kun je verwachten?

  Onze moestuin is gebaseerd op het CSA-concept. Dat staat voor Community Supported Agriculture of ‘gemeenschapslandbouw’ in gewoon Nederlands. Het betekent dat je deelnemer kunt worden van onze tuin.  Als deelnemer heb je een aandeel in de moestuin van De Pluimerije. Met een oogstaandeel mag je het hele oogstseizoen wekelijks komen oogsten óf er staat wekelijks een oogsttas voor je klaar (je maakt daarvoor aan het begin van het seizoen een keuze). Door de aanschaf van een oogstaandeel in de tuin kunnen we beter inspelen op de werkelijke vraag en kunnen we verspilling helpen voorkomen. Het oogstseizoen loopt vanaf half mei tot aan half november. De start van het seizoen is afhankelijk van het weer. Blijft het in de eerste maanden van het jaar lang koud en nat dan laat de eerste oogst wat op zich wachten. Gedurende het seizoen wisselt het aanbod continu. In het voorjaar is het aanbod wat beperkter en van zomer tot najaar is het uitgroeiend naar een zeer veelzijdig aanbod. Wij zorgen dat er elke week voldoende is om te oogsten.

 2. De belangrijkste info op een rijtje
  • Kies eerst welk abonnement je wilt. Ga je voor de wekelijkse oogsttas of scharrel je zelf liever je maaltje bij elkaar?
  • Het streven is om van mei tot november een gevarieerd, seizoensgebonden aanbod te verzorgen
  • Je ontvangt vanaf mei iedere maandag ons oogstbericht in je mailbox met informatie over wat er geoogst kan worden of met de inhoud van je oogsttas.
  • Je komt één keer per week, tijdens de openingstijden, zelf oogsten of er staat een oogsttas voor je klaar
  • Je gaat met gemiddeld 5 groenten naar huis. Kruiden mag je altijd gratis bij plukken. Zo spaar je plastic verpakkingen uit de supermarkt uit!
  • Aardappelen en kleinfruit zoals bijvoorbeeld aardbeien zijn niet inbegrepen. Deze worden los verkocht.
  • Kun je een keer niet komen dan mag een ander jouw pakket op komen halen. Geef je vervanger dan even aan ons door. Je kunt jouw deel ook beschikbaar stellen aan de voedselbank, dit kun je wanneer je je inschrijft of in de loop van het seizoen.
  • Je betaalt voor aanvang van het oogstseizoen jouw oogstaandeel vooruit of in maandelijkse termijnen. Later instappen is mogelijk als er nog plek is. Je betaald dan voor de nog resterende weken.
 3. Wat zijn de voordelen voor jou?
  • Je eet super verse groenten, verser dan dit krijg je het niet.
  • Je eet gezonde groenten zonder bestrijdingsmiddelen en hebt rechtstreeks contact met de tuinder
  • Je doet kennis op van ecologisch geteelde seizoensgroenten.
  • Door ook je kinderen mee te laten oogsten ervaren ze zelf waar het eten vandaan komt en hoe het groeit. Zelf worteltjes uit de grond trekken, een krop sla afsnijden of aardbeien plukken, dat is leuk!
  • Je bent iedere week even lekker buiten en ontmoet andere mensen op de tuin.

Interesse? Meld je hier aan!

  ❀ Zelfoogst abonnement:
  Je mag 26 weken lang zelf je groenten komen oogsten. Dat kun je doen tijdens onze openingstijden. Op enkele dagen is er een tuinder aanwezig om je te helpen.

  ❀ Oogsttas abonnement:
  26 weken lang staat er een goed gevulde oogsttas voor je klaar. Op donderdag vanaf 12.00 uur kun je je groenten op komen halen. We doen ons uiterste best er een zo gevarieerd mogelijke tas van te maken.

  ❀ Proefabonnement:
  We bieden de optie om onze abonnementen vier weken uit te proberen. Zo kun je kijken of het wat voor je is.

  ❀ Strippenkaart Zomerbloemen:
  Met een strippenkaart kun je 4 x een zomers boeket komen plukken tijdens onze openingstijden. We zaaien van alles in: goudsbloemen, korenbloemen, zonnebloemen, papavers, cosmea, ganzenbloem, bolderik en nog veel meer!

  Pluktuin

  We hebben een variëteit aan bloemen om je eigen prachtige veldboeket te plukken. De bloemen worden buiten gekweekt in de volle grond en zijn seizoensgebonden. We doen niet aan chemische bestrijdingsmiddelen, wel aan vlinders en bijen. Het plukseizoen loopt van begin juni tot eind oktober.