Over de StichtingNatuurlijk sociaal

Stichting Voedseltuin De Pluimerije wil samen met De Pluimerije een positieve bijdrage leveren aan een duurzame en toekomstbestendige samenleving. Dit willen wij doen door een groene ontmoetingsplek te creëren waarbij we mensen op laagdrempelige wijze met elkaar verbinden. Lees alles over de Organisatie en het Bestuur van de Stichting

Sociale oogst

Het zelf kunnen verbouwen van voedsel is goed voor de gezondheid en sámen voedsel verbouwen zorgt daarnaast voor verbinding. De Pluimerije is een plek waar mensen verbinding kunnen leggen met de natuur en met elkaar.

Een aandachtspunt is dat de minima in Nederland vaak te weinig verse groente en fruit kunnen kopen. Daar wil Stichting Voedseltuin De Pluimerije iets aan veranderen. Een aantal teeltvakken op de tuinderij is ingericht als zelfoogsttuin voor minima. Onze groenten en fruit stellen we verder beschikbaar aan lokale initiatieven zoals de Voedselbank. Hierdoor wordt gezond en duurzaam voedsel ook bereikbaar voor mensen met een kleine beurs.

Mensentuin

Het terrein van Stichting Voedseltuin De Pluimerije is voor veel mensen een fijne plek. De sfeer is praktisch, vriendelijk en relaxed. Samen met ons tuinteam van vrijwilligers werken we regelmatig hard in de tuin maar er is ook veel ruimte voor een praatje en een kop koffie. Regelmatig organiseren we een Groene Huiskamer. Dan genieten we in de tuinderij van een zelfgebakken taart of een kop soep, van elkaars gezelschap en het buitenleven. De ongedwongen sfeer die we zo belangrijk vinden maakt dat nieuwe vriendschappen ontstaan en eenzaamheid een beetje minder wordt.

Bij Stichting Voedseltuin De Pluimerije is iedereen is welkom. Jong, oud, met verschillende nationaliteiten, stabiel of een beetje kwetsbaar. Iedereen die graag een positieve bijdrage wil leveren op het gebied van sociale duurzaamheid of biodiversiteit kan meedoen. Want hoewel we veel soorten groenten, fruit en kruiden verbouwen is Stichting Voedseltuin de Pluimerije geen productietuin, maar vooral een mensentuin!

Lunch in het veld op de Pluimerije
Vuur in de vuurschaal

Doneren

Vind je ons initiatief mooi en wil je ons graag steunen? Elke donatie, hoe klein ook, is van harte welkom en zal zinvol worden besteed. Doneren kan op NL 55 ABNA 0107741350 t.n.v. Stichting Voedseltuin De Pluimerije. Dankjewel!

Contact